Izvor: Blic, 14.Apr.2021, 15:26

MIT I ISTINA O NIKOTINU: Nismo ni svesni da ga pomalo JEDEMO SVAKI DAN, koristan je u poljoprivredi, a istražuju se njegova i štetna i pozitivna svojstva

Polovinom prošlog veka niste mogli praktično da pogledate nijedan film u kom glavni junak ili junakinja ne drže cigaretu, muštiklu ili tompus u ruci. Pušenje se u javnosti istovremeno predstavljalo kao simbol buntovništva, ženske senzualnosti i naglašene muževnosti. Generacije mladih su se ugledale na zvezde poput Marlene Ditrih, Odri Hepbern, Hemfrija Bogarta ili Džejmsa Dina, koje retko da ste mogli da vidite u kadru bez zadimljenog štapića u ruci. A onda se čovečanstvo vrlo brzo trglo iz holivudskog sna i opametilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.