Izvor: Blic, 10.Jan.2024, 07:46

MIKS TRI VIRUSA hara Srbijom, jedan je posebno OPASAN PO ŽIVOT: "Moj mrtvozornik u januaru i februaru ima duplo više posla"

Ambulante širom Srbije pune su pacijenata svih generacija koji se lekarima javljaju zbog visoke temperature, kašlja, malaksalosti i bolova u mišićima. Ipak, lekari tek očekuju da u narednih mesec dana i duže, tačnije u januaru i februaru, dođe do povećanja broja obolelih od respiratornih infekcija, kao virusnih i bakterijskih oboljenja, kakvo je i veliki kašalj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TRIDEMIJA: OVO SU SIMPTOMI KORONE, GRIPA I RSV Jedan je posebno opasan kod beba i dece, ako ga primetite - pravac ambulanta!

Izvor: Blic, 11.Jan.2024, 06:20

Tridemija, ili miks tri virusa, poslednjih nedelja hara Srbijom i pune ambulante i domove zdravlja. Reč je o gripu, kovidu 19 i respiratornom sincicijalnom virusu (RSV) koji izazivaju brojne simptome kod dece i odraslih. Građanima je izuzetno da procene koji od tri virusa su "zakačili" pošto, za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.