Izvor: Blic, 23.Feb.2024, 10:51

MALE BOGINJE SE ŠIRE KAO POŽAR! Novi slučajevi svakog dana, doktorka upozorava: "Ovo je NAJZARAZNIJI VIRUS, rizik od komplikacija najveći kod dece"

Na teritoriji Beograda juče je prijavljena epidemija malih boginja. Prema rečima doktorke Ivane Begović Lazarević, epidemiologa u Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZJZ), u toku jučerašnjeg dana potvrđeno još troje obolelih od morbila, dvoje je iz iste porodice, dok je jutros potvrđeno da su obolele i bliznakinje (4).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPIDEMIJA MALIH BOGINJA Ovo su simptomi i komplikacije najzaraznije virusne infekcije: Oboleli širi virus, a da ni ne zna da je zaražen!

Izvor: Blic, 23.Feb.2024

Male boginje, odnosno morbile, jedna su od najzaraznijih virusnih infekcija koja izaziva brojne komplikacije, najčešće kod male dece, ali mogu da budu veoma opasne i za starije od 20 godina. U Beogradu je juče prijavljena epidemija malih boginja, novi slučajevi registruju se svakodnevno, na udaru...

Nastavak na Blic...

RASTE BROJ ZARAŽENIH IZ DANA U DAN! GZJZ objavio najnovije podatke o epidemiji malih boginja

Izvor: Blic, 23.Feb.2024

U Srbiji je zaključno sa jučerašnjim danom zvanično potvrđeno ukupno 16 slučаjevа malih boginja, odnosno mоrbilа, od čega je na teritoriji Beograda, gde je i prijavljena epidemija, registrovano čak 14.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.