Izvor: Blic, 26.Jul.2023, 15:09

Ljiljana i još 95.000 Srba žive u zemlji gde je minimalac 2.200 $! Nezaposlenih skoro da nemaju, kamate su kao u Srbiji, ali na krizu nisu ostali imuni: "I supermarket je postao skupa afera!

Ekonomija Australije je među najjačim na svetu, ali globalna kriza nije zaobišla ni ovu zemlju u kojoj, prema popisu iz 2021. živi oko 95.000 hiljada Srba. Cene energenata, osnovnih životnih namirnica i troškovi otplate hipoteka su naglo skočili, što je bio šok za mnoge Australijance. Iako je i dalje procenat dobrostojećih veliki, mnogi ipak "boluju" u ovoj "srećnoj zemlji', kako kaže za "Blic Biznis" Liljana Vitorović, urednica naslovne strane biznis rubrike u čuvenom magazinu "The Australian".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.