Izvor: Blic, 01.Dec.2022, 09:28

LITIJUM, EKONOMIJA I EKOLOGIJA Ima li kompromisa između zarade od litijuma i čuvanja srpskih njiva i voda:" I Nemci ga eksploatišu, ali po jasnim pravilima i tehnologiji"

Razvoj električnih vozila je trend koji u svetu vlada poslednjih 25 godina i koji nesumnjivo ima uzlazni trend kako u svetu tako i u Srbiji. U svetu je prošle godine prodato rekordnih 6,6 miliona električnih vozila. Imajući u vidu rastuće brojke jasna je globalna potreba za litijumom kao sirovini budućnosti. Pitanje je samo kompromisa između litijuma kao strateški važnog za ekonomiju jedne države, spremnosti investitora na visoka ulaganja u tehnologiju eksploatacije i mogućnosti da ga država kontroliše i druge strane čuvanja srpskih njiva, reka i životne sredine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ima li kompromisa izmedju zarade od litijuma i cuvanja srpskih njiva i voda

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 01.Dec.2022

I Nemci ga eksploatisu, ali po jasnim pravilima i tehnologiji .Razvoj elektricnih vozila je trend koji u svetu vlada poslednjih 25 godina i koji nesumnjivo ima uzlazni trend kako u svetu tako i u Srbiji. U svetu je prosle godine prodato rekordnih 6,6 miliona elektricnih vozila. Imajuci u vidu rastu..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.