Izvor: Blic, 28.Maj.2023, 13:32

Koliko košta ugradnja solarnih panela i koliko se zapravo isplati: U Srbiji registrovano preko 1.300 prozjumera, evo šta kažu

Broj kupaca-proizvođača električne energije, takozvanih prozjumera, u Srbiji evidentno raste. Za samo godinu dana, od kada je u Srbiji registrovan prvi kupac-proizvođač električne energije, koji preko solarnih panela proizvodi struju za ličnu upotrebu, njihov broj premašio je 1.300. Najveći broj prozjumera čine domaćinstva, koji na taj način smanjuju račune za utrošenu energiju. Za prosečno domaćinstvo dovoljno je između 4.000 i 5.000 evra ulaganja u ugradnju solarnih sistema, što zavisi od tipične prosečne mesečne proizvodnje. Investicija se vraća za manje od 10 godina, a isplativa je sa više aspekata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.