Izvor: Blic, 25.Jun.2021, 22:26

Koje tajne krije Rio Tinto? Srbi podeljeni na one koji su "za ekonomski napredak" i one što ne veruju Vučiću i preča im je priroda od NEČIJEG PROFITA

Iskopavanje jadarita, novootkrivenog minerala za proizvodnju svetu sve potrebnijeg litijuma, u Srbiji predstavlja tačku razdora između onih koji su „za ekonomski napredak“ i drugih, što ne veruju predsedniku Aleksandru Vučiću i preča im je zaštita prirode od nečijeg profita. Pitanje „za“ i „protiv“ otvaranja rudnika dovedeno je do nivoa referenduma, a da tek šačica ljudi zna ili naslućuje ekološke, socijalne, demografske i finansijske implikacije projekta koji u okolini Loznice izvodi kompanija Rio Tinto, preko ovdašnje filijale Rio Sava eksplorejšn.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.