Ko voli grožđe, pravac Oplenac!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2010, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko voli grožđe, pravac Oplenac!

U Karađorđevom gradu u Topoli u petak će svečano biti otvorena 47. oplenačka berba grožđa.

Uz takmičenje za prvu harmoniku Srbije "Oplenački zlatni grozd", dečiji maskenbal i pozorišnu predstavu za najmlađe u prepodnevnim satima, po podne će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti i dodeljene nagrade sa šestog međunarodnog ocenjivanja vina i rakije.

Sutrašnje veče je rezervisano za predavanje akademika Petra Vlahovića, etnologa, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Karađorđevoj kasarni govoriti o ulozi tradicije u narodnom životu Srbije i uticaju tranzicije i globalizacije na promenu tradicionalnih vrednosti, nakon čega će biti održan muzičko scenski kolaž "Saborsko poselo".

Centralni događaj Oplenačke berbe, 38. sabor narodnog stvaralaštva Srbije, biće održan u subotu, kada će u Karađorđevom gradu nastupiti najbolji folklorni ansambli, pevačke grupe i instrumentalisti, koje je tokom minule godine Savez amatera Srbije na raznim smotrama odabrao kao najautentičnije čuvare narodne tradicije.

Uz nadaleko čuveni vašar u Topoli, opevan i u pesmi Dobrice Erića, tokom naredna tri dana, više hiljada posetilaca, koliko ih bude svake godine, biće u prilici da se lepo zabavi, pazari, proba grožđe i mlado vino, svadbarski kupus i pečenje, uz bogat zabavni program.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.