Izvor: Blic, 16.Maj.2023, 18:10

Ko je kriv za prevrtanje vagona sa amonijakom i smrt dvojice vozača: Peti mesec istrage velike nesreće kod Pirota, ENIGMA I DALJE TRAJE

Ni nakon skoro pet meseci od prevrtanja vagona sa amonijakom kod Pirota, još uvek nije zvanično saopšteno da li ima nečije odgovornosti za taj težak hemijski akcident kao ni da li su dvojica muškaraca čija su tela nađena nedaleko od mesta nesreće, nastradali direktno usled trovanja ovim otrovnim gasom. Nesreća se desila 25. decembra 2022. godine, na ulazu u Pirot iz pravca Niša, na mestu Sopotski Han, kada je došlo do iskliznuća sa šina i prevrtanja četiri cisterne, od kojih je iz jedne počeo da curi amonijak. Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu započelo je opsežni predistražni postupak o uzrocima i posledicama hemijskog akcidenta koji, međutim, još uvek nije okončan, tako da još uvek nema ni tužilačke odluke, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.