Izvor: SrbijaZaTebe.rs, 23.Jan.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafeterija Vračar: I miris i ukus

Koliko ste se često našli u srcu Beograda tokom najhladnijih zimskih dana, izgubljeni u gunguli i dimnoj zavesi izduvnih gasova sa željom da se sakrijete u prijatan i topao ambijent uz šoljicu kafe? Skrivena u prepoznatljivo uzanoj ulici na Vračaru, Kafeterija u Koče Kapetana predstavlja utočište za sve one koji pokušavaju da se izmeste iz beogradskog meteža i napune baterije za izazove koji predstoje, ili se pak opuste nakon dugog dana koji se činio kao da se nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaZaTebe.rs << neće završiti.
Šta vas to čeka u ovom lokalu i kakvi su utisci onih koji su već imali prilike da ga posete i uživaju u svim njegovim čarima - pročitaćete u daljem tekstu.
Kofeinska egzotika Ono što Kafeteriju podiže na neki viši nivo u odnosu na sve druge klasične kafiće je neverovatno širok izbor kafa koje pristižu iz različitih delova sveta. Ovde ćete imati priliku da okusite jedinstvenu mešavinu indijskih i brazilskih zrna, ili centralno američki blend Brazila, Hondurasa i Gvatemale.
A ukoliko vas zanima da se izmestite u daleke Azijske ili Afričke predele, možete da poručite indijsku, kenijsku, nikaragvansku ili etiopijsku kafu kojaće vas zasigurno razbuditi i ispuniti neverovatnom energijom.
Bogat doručak Kao najvažniji obrok u danu, doručak mora da sadrži nutritivne vrednosti koje će vam dati snagu i motivaciju koja vam je potrebna da ispunite obaveze koje vam predstoje. S tim u vidu, Kafeterija u Koče Kapetana nudi širok izbor slanih i slatkih kroasana i mafina, kao i muslija obogaćenih zdravim sastojcima. Svaki obrok je neverovatno lagan, ali je istovremeno i veoma sit, te ako svratite na putu do posla ili fakulteta da nešto prezalogajite ne morate da razmišljate o sledećem obroku dok ne obavite radne zadatke koji vas očekuju.
Svaki od kroasana ili mafina je pažljivo osmišljen da bude propraćen šoljicom neke od egzotičnih kafa koje se služe u Kafeteriji.
Jedinstveni ambijent Osim što je Kafeterija u Koče Kapetana nestvarna oaza mira smeštena u samom centru Beograda, ona svojim posetiocima pored ukusne hrane i kofeinskih napitaka nudi i mogućnost da uživaju u danu baš onako kako suisplanirali.
Naime, mi nudimo udoban kutak za one koji dolaze sa svojim laptpom da završe istraživanje za posao ili fakultet, da uče iz svojih skripti dok kontinuirano pune baterije šoljicom vrele kafe, ili pak traže idealan ambijent gde će se sastati sa prijateljima (kao i povesti svog malog krznenog prijatelja).
Svaka od kafeterija okarakterisana je jednim jedinstvenim kutkom, a ono što bas ovaj lokal čini posebnim je IQOS lounge zona u kojoj jednako uživaju i pušači i nepušači. Naime, pored toga što je ćete ovde moći da uživate u duvanu bez duvanskog dima, u predstojećem periodu ćete moći uživo da isprobate najnovijiIQOS 3 i IQOS Multi.
Ponesite sa sobom delić atmosfere A ukoliko se ne nalazite tako često u ovom kraju, možete da kupite neki od vama omiljenih blendova i pripremate kafu kod kuce, jer u online prodavnici možete pronaći u vidu kapsula ili mlevenu kafu po vasem ukusu.
Ne propustite jedinstvenu priliku da se opustite u egzotičnim napitcima i slatko-slanim zalogajima mekanih mafina i krosana, dok se zabavljate sa prijateljima, ili pak završavate najhitnije zadatke.
Foto: Pixabay / Free-Photos

Nastavak na SrbijaZaTebe.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaZaTebe.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaZaTebe.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.