Izvor: Blic, 01.Mar.2020, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SU TALIBANI SA KOJIMA JE SAD POSTIGLA PRIMIRJE? Pojavili su se kada su se sovjetske trupe povukle iz Avganistana, narod ih je slavio, a onda su uveli NAJBRUTALNIJI REŽIM

Američka vlada je potpisala mirovni sporazum sa talibanima u Avganistanu čime bi trebalo da se okonča 18-godišnji rat, koji je ujedno i najduži oružani sukob koji je američka vojska ikada imala. Talibani, koji su 2001. godine uklonjeni sa vlasti invazijom koju su predvodile SAD, postepeno su jačali i sada kontrolišu i imaju uticaj na više teritorije nego u bilo kom trenutku od tada. Predvođeni Mavlavijem Hibatulahom Ahundzadom, tvrdokornim verskim učenjakom, talibani su u direktnim razgovorima sa SAD-om od 2018. godine, a obe strane su iskazale želju da konačno okončaju rat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.