Još jedan dokaz zašto treba češće da putujemo

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan dokaz zašto treba češće da putujemo

Putovanja donose mnogo lepih trenutaka, doživljaja i novih iskustava. Osim toga naučnici tvrde da on itekako utiču i na naše zdravlje, što znači kofere u ruke i pravac na put, jer zdravlje ne bi trebalo da rizikujete!

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja i zvanično dokazuju da nam putovanja pomažu da živimo duže.

Naime, istraživači sa Univerziteta u Helsinkiju došli su do saznanja da ljudi koji uzimaju manje od tri nedelje odmora imaju za 37 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veće šanse da umru pre vremena od onih kojima je godišnji odmor prioritet.

Istraživanje je obuhvatilo podatke o 120 biznismena koji su bili na vrhuncu sedamdesetih godina prošlog veka, a rezultati su pokazali da su oni koji su manje putovali i odmarali češće oboljevali od srčanih bolesti.

Rezultati su predstavljeni na konferenciji Evropskog društva kardiologa u Minhenu, a profesor Timo Standberg je čak sugerisao da bi doktori trebalo da prepisuju pacijentima obavezna putovanja kako bi smanjili rizik od srčanih oboljenja i promenili način života, barem na kratko.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.