Izvor: Blic, 03.Jul.2023, 13:52

JOŠ JEDNA PUTINOVA IGRA KOJA JE OTIŠLA PREDALEKO? Nova teorija baca sasvim drugačije svetlo na Prigožinov puč: TRI BIZARNOSTI koje ukazuju šta je bio pravi CILJ ZAVERE

Narativi o puču plaćeničke "Vagner" grupe postaju sve čudniji. Sasvim očekivano gomilaju se informacije o masovnim čistkama u vojnom vrhu ruske vojske, ali još nema suvislog objašnjenja da li se nekadašnji prijatelj i poslušnik ruskog predsednika, Jevgenij Prigožin, zaista okuražio da krene na Putina koji mu je decenijama omogućavao finansiranje biznisa. Ili se ipak radilo o Prigožinovom pokušaju obračuna s ‘moskovskim klanom‘, tj. vojnim vrhom Rusije, ministrom obrane Šojguom i glavnim komandantom vojske Gerasimovim, piše u velikoj analizi Instituta za ratne studije (ISW).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.