Izvor: Blic, 18.Mar.2024, 14:27

Između Dobanovaca i Batajnice nići će novo naselje za 9.000 ljudi! Zvaće se Singidunum, imaće odlike "satelitskog grada", evo šta to znači

Na oko 250 hektara u Surčinu, između Batajnice i Dobanovaca, trebalo bi da nikne moderno naselje u kome bi živelo i radilo između 8.000 i 9.000 ljudi. Ovaj deo prestonice, gde je planirana gradnja 2.800 stanova biće nazvano Singidunum. Grad Beograd stavio je na javni uvid plan za razvoj nekoliko sektora u okviru kompleksa Singidunum, gde bi u sektorima 2, 3, 4, 5 trebalo da nikne privredni park, komercijalni sadržaji, mešoviti gradski centri, srednja i osnovna škola, te vrtići.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.