Iz fotelje obiđite najviši neboder na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz fotelje obiđite najviši neboder na svetu

"Gugl strit vju" tri dana je snimao Burdž kalifa neboder u Dubaiju, koji je najviša građevina na svetu, a vi je već sada možete istražiti u potpunosti!

Burdž kalifa je najviša zgrada koju je čovek ikada napravio i visoka je 829,8 metara, a od 2010. godie je i zvanično upisana kao najviši neboder na svetu. Izgradnja je započeta 2004. godine, a danas je možete posetiti iz svoje fotelje ili odakle god poželite, zahvaljujući "Gugl strit vju" servisu.

Trodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snimanje završeno je potpuno uspešno, a Gugl je zavirio u sve apartmane, infrastrukturne komplekse koji prate zgradu i snimio gotovo svaki detalj ove izuzetne građevine.

Burdž kalifa ima najbrži lift na svetu, koji se kreće brzinom većom od 35 km/h, a u njoj se nalazi i najviši bazen na svetu, smešten na 76. spratu. Kalifa je rekorderka i po najvišem naseljenom spratu - 163. sprat stalno je zakupila jedna azijska kompanija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Google Street View: Obiđite najviši neboder na svetu – iz fotelje (VIDEO)

Izvor: S media, 26.Jun.2013

Burdž kalifa je najviša zgrada koju je čovek ikada napravio i visoka je 829.8 metara...Od 2010. je i zvanično upisana kao najviši neboder na svetu. Izgradnja je započeta 2004. godine, a danas je možete posetiti iz svoje fotelje ili odakle god poželite, preko mobilnog recimo, zahvaljujući Google...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.