Izvor: Blic, 18.Maj.2023, 07:53

Indeksi porasli na Azijskim tržištima: Ulagači se nadaju dogovoru u Americi

Azijsko-pacifička tržišta porasla su zbog nade da se predsednik SAD-a Joe Biden i čelnici Kongresa sve više približavaju dogovoru o podizanju gornje granice duga SAD-a i izbegavanju bankrota. Predsednik Predstavničkog doma Kevin McCarthy rekao je da je sada uspostavljen "bolji proces" za daljnje razgovore, rekavši da je "moguće postići dogovor do kraja nedelje". Bajdenje skratio svoj put u Aziju kako bi se usresredio na pregovore, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rast na Volstritu i dolara uz nadu u dogovor o granici zaduživanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2023, 00:33

Vrednost akcija na američkim berzama je povećana, dok je dolar u četvrtak, 18. maja, dostigao sedmonedeljni vrhunac pošto su snažni ekonomski podaci umirili strahove od recesije, dok su istovremeno umanjili nadu da će Federalne rezerve smanjiti kamatne stope pre kraja godine. Investitori su nastavili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.