Izvor: Blic, 26.Jun.2023, 13:07

Imate stomačnu kilu? Ili kamen u žučnoj kesi? Trenutno su u toku promotivni paketi za operacije žučne kese i kile koji traju do kraja septembra

Iako kamen u žučnoj kesi, kao i kila, na samom početku ne predstavljaju opasnost po život i često čak nemaju ni vidljivih simptoma, ipak na kraju zahtevaju lečenje, koje najčešće podrazumeva operaciju. Pored klasičnih, otvorenih operacija žučne kese i kile gde su priprema i oporavak duži, i gde je veći rizik od nastanka komplikacija, postoje i znatno manje invazivne metode za hirurško rešavanje ovih zdravstvenih problema. Minimalno invazivna hirurgija nije dostupna u svim ustanovama i zahteva ekspertski tim hirurga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.