Izvor: Blic, 06.Apr.2020, 08:18

ISKOSA Milan St. Protić: Čekajući da prođe, jedna rasprava sa sobom

Da li je, zapisujući ovu misao, veliki Rus bio u pravu ili je, ipak, pogrešio? Da li su naučna saznanja uspela da nas dovedu do istine i da li je nastupilo doba u kojem smo, s razlogom, odbacili Boga? Da li je racionalan pristup pronalaženju smisla života dovoljan čoveku kako bi pronašao odgovor i u njemu spokojstvo? Da li se, kako mnogi misle, znanjem stiže do viših slojeva svesti ili se, može biti, do suštinske spoznaje (i samospoznaje) stiže iskrenom verom? (Da biste nastavili sa čitanjem ovog teksta, potrebno je da se pretplatite na neki od "Blic premium" paketa)

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ISKOSA Milan St. Protić: Jedna rasprava sa sobom

Izvor: Blic, 06.Apr.2020

"Isto tako, da je rešio bio da besmrtnosti i Boga nema, on bi onog trenutka pošao u ateiste i socijaliste (jer socijalizam nije samo radničko pitanje takozvanog četvrtog staleža nego uglavnom ateističko pitanje, pitanje savremenog ovaploćenja ateizma, pitanje Vavilonske kule, koja se zida bez...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.