Izvor: Blic, 02.Feb.2023, 01:01

IAEA KRITIKOVALA IRAN Zabrinuti zbog neprijavljeih promena u sistemu za obogaćivanje uranijuma

U poverljivom izveštaju Međunarodne agencije UN za nuklearnu energiju (IAEA) u koji je imao uvid izveštač Rojtersa izrečene su kritike Iranu zbog neprijavljene promene na interkonekciji u nuklearnom postrojenju Fordov kojom su povezane dve centrifuge tipa IR-6 za obogaćivanje uranijuma do 60 odsto čistoce.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran: Nije tačan stav IAEA o nuklearnom radu fabrike Fordo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023

Iran je danas saoštio da je stav Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o nuklearnom radu u fabrici za obogaćivanje goriva Fordo netačan..."Tumačenje inspektora IAEA je bilo netačno. Dostavili smo objašnjenje IAEA istog dana" izjavio je šef iranske Organizacije za atomsku energiju Mohamed...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.