Izvor: Blic, 26.Mar.2020, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I TU BITKU, BAŠ KAO I SA VIRUSOM, NAJPRE ĆE IZGUBITI NAJSLABIJI Kad pandemija i recesija postanu ROĐENE SESTRE ili kakve ekonomske posledice ćemo snositi posle korone

Krilatica „kad se Kina zakašlje, ceo svet se zarazi“, toliko puta korišćena da bi se na plastičan način objasnilo kako funkcioniše globalni kapitalistički poredak, ovih dana se i bukvalno ostvaruje. Verovatno je da trenutno ne postoji nijedan vlasnik kapitala, krupni ili sitni, ali ni ekonomski stručnjak, ministar finansija ili guverner centralne banke, koji ne pretura po glavi ili na papiru posledice respiratornog virusa koji se iz Kine, gde je ustanovljen krajem prošle godine, trenutno širi po čitavoj planeti. (Da biste nastavili sa čitanjem teksta, potrebno je da se pretplatite na neki od "Blic premium" paketa)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.