Izvor: Blic, 03.Jul.2022, 10:38

I POPIS DELI CRNU GORU Predstojeće prebrojavanje stanovništva koristi se za politička prepucavanja, sve zanima kakvi će rezultati biti u ove TRI STAVKE

Možda je najmanja zemlja na Balkanu, ali je teško izbrojati joj stanovnike - tako bi se, u najkraćem, mogao opisati problem sprovođenja popisa u Crnoj Gori. Ipak, situacija je daleko kompleksnija, i stručnjaci se slažu da je, iako tako ne bi trebalo da bude, popis godinama unazad ozbiljno političko pitanje. Iako je Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore, koje je bilo i u fokusu posete crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji, pitanje oko koga se lome koplja u novoj vladi u Podgorici, izvesno je da ono nije jedino, i da pitanje popisa takođe zauzima visoko mesto na toj listi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.