Izvor: Blic, 31.Okt.2023, 13:25

Hrvati nam poslali mandarine pune pesticida, ovo je hitna mera Srbije

Pošiljka mandarina iz Hrvatske koja je bila namenjena izvozu na tržište Srbije zaustavljena je na granici i naloženo je njeno uništenje na bezbedan način, jer je prilikom kontrole utvrđeno da mandarine potiču iz lota za koji je utvrđeno da sadrži nedozvoljeni pesticid hlorpirifos, potvrđeno je za "Blic Biznis" u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATI NAM POSLALI VOĆE PUNO PESTICIDA! Roba zaustavljena na granici, naloženo njeno hitno uništenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023

Hlorpirifos je u EU zabranjen od početka 2020. godine,..Pošiljka mandarina iz Hrvatske koja je bila namenjena izvozu na tržište Srbije zaustavljena je na granici i naloženo je njeno uništenje na bezbedan način, jer je prilikom kontrole utvrđeno da mandarine potiču iz lota za koji je utvrđeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.