Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotelska soba za poneti

Da li ste se nekad našli na izolovanoj plaži ili na ivici šume sa koje se pruža predivan pogled i pomislili “Ovde bih voleo/la da provedem odmor”? To će sada biti moguće i ostvariti, iako u blizini nema nijedne kuće u kojoj biste mogli da iznajmite sobu...bar u Skandinaviji.

Kompanija Skandik (Scandic) je u junu lansirala projekat pod nazivom "Za poneti" ("To Go"), koji se sastoji od jedne mobilne hotelske sobe veličine 18 kvadratnih metara, u kojoj se nalazi kupatilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa tušem, terasom, klimom, a u cenu su uključeni bežični internet i doručak.

Lokacije na kojima se za sada nalazi "Skandik Tu gou" su u Norveškoj, Švedskoj i Finskoj.

Jedan od ovakvih hotela je smešten u centar Stokholma i noćenje u njemu košta oko 270 evra. U poređenju sa cenama u drugim hotelima u Stokholmu, ovaj iznoz je neka sredina.

Iako je ova hotelska soba mobilna, one su trenutno uglavnom postavljenje na određene lokacije u skandinavskim zemljama. Ipak, postoje određeni dani kada gosti mogu zahtevati da im se soba premesti na mesto po njihovoj želji. Kako su za prevoz i premeštanje sobe potrebni kamion i kran, u obzir dolaze samo lokacije do kojih dolazi put, što znači da su teško dostupni planinski krajolici sa divnim pogledima - za sad isključeni.

Verovatno najčudniji zahtev koji je kompanija dobila, bila je od strane jednog zatvorenika koji je poželeo ovu hotelsku sobu u zatvoru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.