Protesti u Barseloni, intervenisala policija

Izvor: RTS, 16.Sep.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Barseloni, intervenisala policija

U Barseloni su istovremeno održani protesti protivnika i pristalica nezavisnosti Katalonije, a policija je intervenisala kako bi dve grupe držala razdvojene.
Policija je napravila barikadu kako bi sprečila dve grupe da se približe jedna drugoj, kada su se pristalice nezavisnosti Katalonije okupile na trgu u centru grada, gde je trebalo da se završi šetnja protivnika nezavisnosti Katalonije, koji traže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povećanje nastave španskog jezika u lokalnim školama. 

AP ističe da nisu prijavljeni nikakvi nasilni incidenti
Prethodno se oko 1.000 ljudi okupilo u centru Barselone protestujući protiv katalonskog separatističkog pokreta i zahtevajući povećanje nastave španskog jezika u lokalnim školama.
Mnogi od njih mahali su španskim zastavama uzvikujući "Mi nismo fašisti, mi smo Španci!" i "Nemojte da vas zavaravaju, Katalonija je Španija!".

Marš je organizovala grupa "Govorimo Španski", koja se zalaže za veće prisustvo španskog jezika u katalonskim školama. 
U međuvremenu, stotine pristalica nezavisnosti Katalonije izašlo je na trg u centru Barselone zahtevajući nezavisnost te španske pokrajine i očuvanje trenutne politike jezika u školama u Kataloniji, gde se većina predmeta predaje na katalonskom jeziku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoće španski u Kataloniji, intervenisala policija

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018

U Barseloni su danas istovremeno održani protesti protivnika i pristalica nezavisnosti Katalonije. Policija je intervenisala kako bi dve grupe držala razdvojenim. Hablamos Espanol u zemlji Katalonaca...Foto: AP Photo/Emilio Morenatti..Policija je napravila barikadu kako bi sprečila dve grupe da se...

Nastavak na Mondo...

Protesti pristalica i protivnika nezavisnosti u Barseloni

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018

U Barseloni su istovremeno održani protesti protivnika i pristalica nezavisnosti Katalonije, a policija je intervenisala kako bi dve grupe držala razdvojenim...Policija je napravila barikadu kako bi sprečila dve grupe da se približe jedna drugoj, kada su se pristalice nezavisnosti Katalonije okupile...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.