Izvor: Blic, 05.Apr.2024, 10:06

Gugl sprema ogromnu promenu koja se mnogima neće svideti: Razmatraju naplaćivanje AI pretrage

Gugl razmišlja o naplati novih "premijum" funkcija koje pokreće generativna veštačka inteligencija, što bi bila najveća promena u njegovom poslovanju sa pretraživanjem. Predložena rekonstrukcija pretraživača bi značila prvi put da je kompanija stavila bilo koji od svojih ključnih proizvoda "pod ključ" što mnogi smatraju znakom da se Gugl još uvek bori sa tehnologijom koja ugrožava njen posao oglašavanja, skoro godinu i po dana nakon debi ChatGPT.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FT: Gugl razmatra naplaćivanje pretraživanja uz pomoć veštačke inteligencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2024

Američka tehnološka kompanija Gugl razmišlja da uvede naplatu novih premijum funkcija pretraživanja koje pokreće generativna veštačka inteligencija (AI).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.