Grad duhova: Redak vazdušni snimak Severne Koreje

Izvor: B92, 07.Sep.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad duhova: Redak vazdušni snimak Severne Koreje

Dok globalne političke tenzije rastu i novinari svu pažnju usmeravaju na vesti o testiranju ratnog oružja u Severnoj Koreji, mnogi se interesuju za druge aspekte ove zemlje, koji su i dalje obavijeni velom misterije.

Kompanija Aram Pan iz Singapura tako je dobila dozvolu severnokorejskih vlasti da iz vazuduha snimi glavni grad države - Pjongjang.

Rezultat je ovaj zanimljivi snimak, na kojem se mogu videti živopisne zgrade.

"Ipak, ono što je vrlo čudno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste što na ulicama nema ni ljudi, ni automobila. Za grad od 2.6 miliona stanovnika, Pjongjang je prilično put", rekao je predstavnik kompanije.

Snimak je deo projekta "DPRK360", koji za cilj ima predstavljanje Severne Koreje svetu putem različitog vizualnog materijala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Let iznad Pjongjanga! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Sep.2017, 09:52

Dok globalne političke tenzije rastu i novinari svu pažnju usmeravaju na vesti o testiranju ratnog oružja u Severnoj Koreji, mnogi se interesuju za druge aspekte ove zemlje, koji su i dalje obavijeni velom tajne...Foto: Printscreen/YouTube..  Kompanija "Aram Pan" iz Singapura tako je dobila dozvolu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.