Izvor: Blic, 31.Jul.2023, 11:22

Gejming industrija pati od deficita kadrova: U Srbiji otvaraju 330 novih radnih mesta, ali kandidata za posao nema

Prošle godine ukupan prihod 15 najuspešnijih kompanija u oblasti gejming industrije u Srbiji iznosio je čak 150 miliona evra, što je za 10 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Trenutno su u izradi 94 igrice, a srpske igre su preuzete putem interneta do sada čak 100 miliona puta. Gejming industrija otvara 330 novih radnih mesta. Uprkos tome što je reč o profitabilnom poslu, nedostaje ljudi, pa se već procenjuje da ta mesta neće biti popunjena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Broj sportskih radnika u EU povećan za 11 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2023

U sportu je prošle godine u Evropskoj uniji bilo zaposleno 1.51 milion ljudi, što je 0.8 odsto ukupne zaposlenosti, saopštio je "Eurostat". Broj zaposlenih je povećan 10.9 odsto u 2022. godini u odnosu na prethodnu godinu (kad je u sportu radilo 1.36 miliona ljudi).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.