Gde se najviše putovalo u 2017?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2018, 05:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde se najviše putovalo u 2017?

Sve ukazuje da Francuska ostaje glavna svetska destinacija za turizam 2017. godine, rekao je zvaničnik Svetske turističke organizacije (UNWTO) Džon Kester i dodao da će konačni rezultati biti objavljeni na proleće.

Generalni sekretar organizacije Zurab Pololikašvili je rekao da se očekuje da će Španija biti druga svetska destinacija ispred SAD.

- U Severnoj Americi gde je rast broja turista dva odsto, dobri rezultati u Meksiku i Kanadi suprotstavljeni su padu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << broja dolazaka u SAD, glavne destinacije u regionu - navela je organizacija.

Takođe je navedeno da su dobri rezultati zabeleženi u Africi, gde je rast od osam odsto i na Bliskom Istoku, gde je broj turista porastao pet odsto, a ukazuje se na oporavak turizma u Egiptu, Turskoj i Tunisu posle jakog pada prethodnih godina zbog terorističkih napada.

Region Azije i Pacifika je imao porast turizma od šest odsto dok Južna Amerika beleži najslabiji rast od tri odsto, uprkos jasnim znakovima oporavka u centralnoj Americi i na Karibima posle prolaska uragana Irma i Marija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.