Izvor: SrbijaZaTebe.rs, 01.Nov.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde ćeš za Novaka - klub, kafana ili trg?

Kako nastupe prvi hladniji dani, tako jedno od najaktuelnijih pitanja postaje “Gde ćeš za Novaka?”. Ova “najluđa noć” kod nas se tradicionalno proslavlja uz mnogo buke i veselja, a pripreme za nju počinju i mesecima ranije. Nova godina Beograd je istakla i kao važnu tačku na mapi dobrog provoda za turiste iz celog sveta. A kako i ne bi, kada se naša prestonica može pohvaliti odličnom muzikom, niskim cenama u odnosu na ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaZaTebe.rs << gradove i zagarantovano dobrim provodom. U zavisnosti od vaših afiniteta, možete odabrati nekoliko varijanti za doček novogodišnje noći. Za modernije tipove i ljubitelje življe muzike pravo mesto su ekskluzivni klubovi, dok će boemi i “narodnjački” tipovi noć provesti u tradicionalnijim kafanama. Pored toga, u svakom trenutku dostupan vam je i doček na Trgu, koji se obeležava svake godine.
Klupski doček za urbanu ekipu
Klupski doček Nove godine obično bira malo urbanija ekipa koja ne voli narodnu muziku, ili pak oni koji žele da slušaju svog omiljenog di džeja ili rok bend. Provod u klubu obećava nezaboravno iskustvo: moderni ambijent, bezbroj lasera i LED sijalica i fensi pića u raznim bojama. Još jedna karakteristika kluba je i da vas tamo očekuje dosta glasna muzika, te zaboravite na mnogo priče, već uživajte u đuskanju. Nova godina u klubu omiljeni je izbor i stranaca koji posete našu zemlju, a jedan od razloga svakako su prelepe devojke i razgolićene plesačice. Iako, priznaćete, ni domaći momci nisu imuni na njih.
Kafane garantuju dobar provod
Doček Nove godine u kafani čest je odabir omladine, jer je to mesto na koje izlaze i ostalim danima u godini. Kafane zaista i jesu dobar izbor za ovu noć, upravo zbog zagarantovano dobrog provoda. Goste uglavnom uveseljava bend koji svira narodnu ili malo moderniju muziku sa naše teritorije. Kako je za kafanski doček karakteristično da se toče velike količine alkohola, ovakav muzički izbor pun je pogodak. U kafanama vlada i opuštena atmosfera, pa su gosti obično dobro raspoloženi, rado igraju i muziku “kite” crvenim novčanicama. Za Novu godinu u kafanama se često služi i hrana, što je dobro, ako imate u vidu da ćete konzumirati alkoholna pića. Još jedan plus, koji ide u korist kafane, jeste i to što ćete imati svoj sto i mesto za sedenje, pa vam je popriličan komfor zagarantovan. Iako, ukoliko odaberete kafanu, zasigurno nećete provesti mnogo vremena sedeći.
Trg - za one koji vole provod na otvorenom
Svake godine u glavnom gradu tradicionalno se organizuje doček Nove godine na Trgu. Ovu opciju najčešće biraju porodice, ali i mladi, čiji budžet ne dozvoljava da ovu noć provedu u nekom ugostiteljskom objektu. Ako se odlučite da Novu godinu dočekate na Trgu, tamo vas očekuju viđeniji estradni umetnici sa naših prostora, što nekima i nije najzanimljiviji program. Ako niste ljubitelj domaće muzike, dobra kompenzacija biće vam veliki vatromet, za koji se u ovoj noći ne štedi novac. Takođe, tu su i ulični prodavci raznih pića, pa se možete okrepiti kuvanim vinom ili nekim drugim alkoholnim napitkom. Gužve na Trgu obično budu velike, pa budite spremni na dosta guranja ukoliko želite da priđete bini. Takođe, pripremite i debele rukavice i vunenu kapu, jer temperature za Novu godinu obično budu ispod nule.
Foto: Pixabay / Pexels

Nastavak na SrbijaZaTebe.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaZaTebe.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaZaTebe.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.