Francuzi najkvalitetnije žive

Izvor: gDestinacija.com, 23.Sep.2010, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi najkvalitetnije žive

Francuska i Španija pružaju najkvalitetniji život a Velika Britanija i Irska su na dnu objavljene studije.  Studiju je sproveo uSwitch.com i ona objašnjava da Britanci sve češće odlaze u Španiji i Francuskoj zato što tamo plaćaju manje za osnovne stvari kao što su hrana, gorivo i struja i zato što imaju više dana za odmor. Visoki troškovi života, ulaganja Vlade u u školstvo i zdravstvo ispod proseka, dug radni vek, malo odmora stavke >> Pročitaj celu vest na sajtu gDestinacija.com << su koje Veliku Britaniju drže ubedljivo na dnu lestvice koja je pokazuje kvalitet života.Francuska je drugu godinu za redom na prvom mestu liste, iako porodice u toj zemlji neto zarađuju u proseku 32,766 funti godišnje, što je nekih 4,406 funti manje od nego u Britaniji. Međutim to Britance ne čini zadovoljnim zbog činjenice da su npr. cene dizela najviše u Evropi, dok su bezolovni benzin, struja, alkohol, cigarete, iznad proseka EU.Sprovedena studija je bazirana na podacima kao što su neto prihod, porez, osnovne potrepštine, ali i faktori kao što su pravo na odmor, broj sunčanih sati, prosečan životni vek stanovnika i sl.

Nastavak na gDestinacija.com...






Povezane vesti

Kvalitet života najlošiji u Irskoj i Velikoj Britaniji

Izvor: S media, 24.Sep.2010, 12:34

Irska i Velika Britanija najlošija su mesta za život u Evropi dok su Francuska i Španija najbolja, pokazalo je istraživanje kompanije uSwič.com...Servis uSwič.com analizirao je 16 faktora u deset velikih evropskih zemalja, uključujući visinu PDV-a, osnovne životne troškove poput onih za hranu,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta gDestinacija.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta gDestinacija.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.