Izvor: Blic, 20.Sep.2021, 13:06

Fajzerova vakcina izaziva snažan imunološki odgovor KOD DECE od 5 do 11 godina

Vakcina protiv korona virusa Fajzer/BajonTek pokazala se sigurnom i visoko efikasnom kod male dece uzrasta od 5 do 11 godina, objavile su kompanije u ponedeljak rano ujutru. Vest bi trebalo da olakša višemesečnu zabrinutost roditelja i nastavnika o tome kada bi deca i njihovi bliski kontakti mogli da dobiju zaštitu od korona virusa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajzer: Vakcina je sigurna za decu od 5 do 11 godina

Izvor: B92, 20.Sep.2021

Fajzer je objavio da je ispitivanje u drugoj od tri faze pokazalo da je njihova vakcina protiv korone sigurna i da je proizvela snažan imunološki odgovor, odnosno stvorila dovoljno antitela za zaštitu kod dece uzrasta od 5 do 11 godina...Ovo su prvi takvi rezultati objavljeni za ovu grupu za cepivo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.