Izvor: Blic, 27.Jul.2023, 08:06

FED je ponovo podigao kamate, sada su na redu i evropske banke! Stope nisu bile veće od 2001. godine, a vrata su ostavljena i za dalji rast: Šta čeka Srbiju?

Američka centralna banka ponovo je podigla kamatne stope i to na najviši nivo u poslednje 22 godine, ostavljajući otvorena vrata za dalje pooštravanje. Ovih dana oglasiće se i ECB, a posle ovog evropskog tela i Narodna banka Srbije. Ocena je i da kamate teško mogu u minus, ali i da je mala šansa da ostanu na istom niovu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Azijska tržišta u plusu. Indeksi u zaletu nakon pooštravanja kamata u Americi

Izvor: Blic, 27.Jul.2023

Azijsko-pacifičke deonice porasle su u četvrtak nakon što je američka centralna banka podigla stope na najviši nivo u više od 22 godine, ostavljajući otvorena vrata za dalje pooštravanje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.