Izvor: Blic, 03.Avg.2023, 18:26

"FALI MI KROV, ALI GURAM NEKAKO I BEZ NJEGA" Kuće koje guta rastinje, zarđali katanci na kapijama, ulice bez ljudi: Tužna slika dva srpska sela, u jednom živi četiri, u drugom osam meštana (FOTO, VIDEO)

Zvanično najmanje naseljeno selo u nišavskom okrugu je Manastir. Njegovi stanovnici mogu se izbrojati na prstima jedne ruke. Jednu polovinu čini par penzionera koji su prevalili 80 godina, a drugu polovinu dvojica muškaraca u samačkim domaćinstvima od kojih je jedan u sedmoj, a drugi u šestoj deceniji života.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ilegalna deponija 60 godina truje cijelo selo (VIDEO)

Izvor: Capital.ba, 04.Avg.2023, 12:46

MOSTAR – Stanovnici sela Vrapčići kod Mostara posljednjih 60 godina se bore za zatvaranje deponije “Uborak” koja se proteže na desetine hektara. Od gradskih vlasti i Ministarstva ekologije i turizma Federacije BiH uporno zahtijevaju da se odlagalište smeća zatvori i izmjesti na lokaciju na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.