Izvor: Blic, 29.Jan.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud za ljudska prava nedvosmisleno poručio: Poklič "Za dom spremni" je GOVOR MRŽNJE

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je žalbu nekadašnjeg fudbalera Josipa Šimunića protiv Hrvatske, uz obrazloženje da se sloboda govora ne odnosi na ustaški pozdrav "Za dom spremni!".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šimunić izgubio u Strazburu: "Za dom..." " ustaški pozdrav

Izvor: B92, 29.Jan.2019

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić doživeo je veliki poraz na Evropskom sudu za ljudska prava, prenosi "Indeks". Šimunić je zbog toga osuđen na Prekršajnom sudu u Zagrebu, a presudu je potvrdio i Visoki prekršajni sud koji mu je novčanu kaznu povisio na 25.000 kuna.

Nastavak na B92...

Sud u Strazburu: "Za dom spremni" govor mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je žalbu bivšeg hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića protiv Hrvatske, uz obrazloženje da se sloboda govora ne odnosi na ustaški pozdrav "Za dom spremni", koji je on uzvikivao 2013. godine posle jedne utakmice na Maksimiru...Šimunić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.