Evo gde se najviše koriste vaučeri za putovanja

Izvor: Mondo, 05.Avg.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo gde se najviše koriste vaučeri za putovanja

Do sada je podeljeno 77.000 vaučera za odmor u Srbiji, a evo gde ih građani najčešće koriste.

Foto: MONDO/N. Petrović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Zlatibor beleži neverovatan rast broja potrošenih vaučera te da je u odnosu na prošlu godinu podeljeno 80 odsto više turističkih vaučera na ovoj planini.

Ljajić je kazao da je na Zlatiboru podeljeno 10.640 vaučera, a 56 ugostiteljskih objekata se prijavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za korišćenje ove akcije ministarstva, dok su na toj planini prošle godine vaučere koristila 33 objekta.

"Ne samo da ćemo produžiti sezonu, nego će to u veklikoj meri uticati na ukupan turistički promet", istakao je Ljajić.

Što se Srbije tiče, kazao je on, do danas je podeljeno 77.000 turištičkih vaučera.

"Vlada je u dva navrata morala da izdvaja budžetske rezerve po 100 miliona dinara da bi se ova akcija nastavila tako da će ona trajati do 15. oktobra. Verujem da će biti podeljeno između 90 i 100 hiljada vaučera", rekao je Ljajić uz ocenu da svaki od korisnika vaučera u proseku ostvari 7,4 noćenja u hotelima.

Obezbeđeni dodatni vaučeri za odmor u Srbiji

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.