Dominikanska Republika - rajski odmor na Karibima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2011, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dominikanska Republika - rajski odmor na Karibima

Predivne bele plaže i prirodna lepota su glavni saveznici turizma egzotične zemlje Dominikanske Republike... A kad tome dodamo da su njeni stanovnici svrstani u najgostoljubiviji narod na Karibima, onda ne treba puno razmišljati zbog čega bi odluka za odlazak na odmor uvek mogla da bude - Dominikana.

Glavni grad je Santo Domingo i nalazi se pod zaštitom Uneska zbog svoje kulturne baštine i sprecifične arhitekture. Grad je osnovan od strane prvih Evropljana u ovom delu sveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Cela zemlja se može podeliti na poluostrvo Samana, na severnu, južnu i istočnu obalu i na unutrašnjost. Poluostrvo Samana je dragulj Dominikanske Republike. Beskrajne egzotične plaže, sa kokosovim palmama nagnutim nad tirkiznim morem, pružaju utisak zemaljske bajke.

Santo Domingo je tokom vekova proživeo burnu istoriju. Osnovan je 1496. godine od strane Bartolomea Kolona, Kolumbovog brata. Ovde je sagrađena prva katedrala u Novom svetu, prvi manastir, univerzitet i bolnica. Nažalost, 1526. godine zemljotres je uništio prestonicu Dominikane.

Tokom 17. veka naizmenično su ga napadale britanske i španske snage, a zatim je pao pod dominaciju Haitija. Danas je to metropola sa 2,5 miliona stanovnika, sa muzejima, bogatim noćnim životom, restoranima...

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dominikanska Republika - rajski odmor na Karibima

Izvor: gDestinacija.com, 27.Dec.2011

Predivne bele plaže i prirodna lepota su glavni saveznici turizma egzotične zemlje Dominikanske Republike.. A kad tome dodamo da su njeni stanovnici svrstani u najgostoljubiviji narod na Karibima, onda ne treba puno razmišljati zbog čega bi odluka za odlazak na odmor uvek mogla da bude - Dominikana. ...

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.