Dođite da postanete vitez

Izvor: Politika, 20.Jul.2010, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dođite da postanete vitez

Deca u toku dana šest sati provode sa animatorima da bi se mamama i tatama omogućilo uživanje u velnes centru

Zamislite da imate sedam godina i da vam u susret dolaze – vitezovi. I to oni „pravi”, na konju i sa oklopom na sebi. Onda i vas, mačem, doduše plastičnim, proglase vitezom. Posle toga vam vitezovi prirede predstavu i prikažu viteške igre...

Ili, zamislite da vas ujutro, posle doručka, sačeka gusar koji nosi kovčeg u koji treba staviti blago. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << On vam dozvoli da „pijete“ iz njegovog bureta, pa vas zamoli da, zajedno sa roditeljima, spremite kolače za gusare, pa ih ispečete i svi zajedno jedete. Onda vas povede na svoj brod, pa sa njim i njegovom posadom tražite izgubljeno blago, a uveče svi zajedno napravite proslavu sa piratskom zastavom... Sve ovo se dešava u slovenačkim Termama Banovci za vreme svakog školskog raspusta. U sklopu boravka deca prave najveći sendvič na svetu, organizuju se i mnogobrojne igre u bazenima u kojima učestvuju i roditelji, pa se igra i fudbalska utakmica između gostiju i domaćina... Deca u toku dana šest sati provode sa animatorima da bi se mamama i tatama omogućilo uživanje u velnes centru.

Nas je sačekao „gusar” sa svojim kovčegom „punim blaga”. U kovčegu su bile ceduljice koje smo izvlačili i svako ko je izvukao ceduljicu na kojoj je pisalo„da” morao je zakucati tri eksera u drvo i to za – 10 sekundi. Kada smo se pobunili i rekli da je to nemoguće (mojim kolega je za jedan ekser bilo potrebno 25 sekundi) „gusar” nam je odgovorio da on na svoj brod pušta smo najbolje, a mi nismo među njima. To su, ipak – deca.

Interesovalo nas je koliko bi evra morala da izdvoji četvoročlana porodica iz Srbije za sedam noćenja u Termama Banovci. Direktor odnosa sa javnošću Alenka Bester objasnila je da, ako se boravak rezerviše preko njihovog kol centra, smeštaj u hotelu „Zeleni Gaj” (tri zvezdice, iako bi po našim standardima odmah dobio četiri) za jedno dete do 12 godina je besplatan, za drugo se plaća 50 odsto od cene odraslih, a cena za odraslu osobu iznosi 315 evra u sezoni, a van sezone 280. U depadansima hotela je 287 evra u sezoni, a van sezone 260. U cenu je uključen smeštaj na bazi doručka i večere, zabava za decu, neograničen pristup kompleksu termalnih bazena, jedan besplatan ulaz u svet sauna tokom boravka i besplatna upotreba bade mantila.

----------------------------------------------------

Posle dece – penzioneri

Kada prođu odmori i raspusti Terme Banovci postaju velnes centar za odrasle. Pa tako ovde organizuju romantične vikende za dvoje, nova godina se dočekuje u pidžamama, a nešto pre ponoći se ide u bazen u kome se pije šampanjac i čeka ponoć.. Za doček muškarci poslužuju žene, a na kraju im kuvaju i kafu. Za Dan zaljubljenih ovde dolaze roditelji, ali bez dece. Kada nisu svetkovine i raspust u Termama Banovci najviše borave penzioneri uživajući u bazenima i svemu ostalom što terme nude.

Gordana Čanović

objavljeno: 21.07.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.