Izvor: Blic, 30.Apr.2021, 18:28

ĐORĐE KARAĐORĐEVIĆ, princ koji je 15 GODINA proveo u psihijatrijskoj bolnici kod Niša - Jednog majskog jutra dok je kralj spavao (I DEO)

Zatvorio ga je rođeni brat, najbolje godine proveo je utamničen, mislio je da nikada neće izaći iz izolacije, 16 godina ni sa kim nije smeo da razgovara osim sa dvojicom lekara, dok o njegovom navodnom ludilu istinskih dokaza nema. Knjiga „Istina o mom životu“ koju je napisao princ Đorđe Karađorđević navodno je delom cenzurisana i krije misteriju o ovom nesvakidašnjem čoveku. Deo istoričara smatra da je bio vanserijska ličnost, da nije mogao da kontoliše bes i da je bio potpuno netaktičan, što je njegov brat Aleksandar iskoristio i sklonio ga u psihijatrijski zatvor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.