Dičibare, moja zelena i mirisna zemlja

Izvor: BeautifulSerbia.info, 08.Apr.2011, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dičibare, moja zelena i mirisna zemlja

Na fotografiji je pejzaž sa puta od Divčibara ka Valjevu.
Fotografisajući, pomislih kao u Toskani. I osetih ponos!
Ma,lepše je od Toskane, jer je moje!
Ovo je moja Srbija,i brdovita,i ravna,zelena i bistra,mirisna i pitoma, divlja i mistična.
Sve u isto vreme.
Moja divna Srbija!
Sandra Zec

Divčibare se nalaze 38 km jugoistočno od Valjeva, na planini Maljen, leže na 980 metara nadmorske visine, a na njima i postoje četiri rezervata prirode: >> Pročitaj celu vest na sajtu BeautifulSerbia.info << Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir. Od Beograda su udaljene oko 120 km, a od Novog Sada oko 180 km. Divčibare imaju blagu i prijatnu klimu, vazdušne mase sa Mediterana na ovom mestu se mešaju sa vazduhom Karpata i Panonske nizije, stoga i ne čudi da u ovom kraju postoji prisustvo joda u vazduhu.
Prosečna temperatura na Divčibarama je oko 18 stepeni, sa toplijom jeseni od proleća. Povoljni klimatski uslovi na Divčibarama omogućavaju lečenje bronhijalne astme, bronhitisa, i pneumonije, tako da ovo mesto osim turističkog slovi i za jedno od najboljih mesta za rehabilitaciju u Srbiji.
Postavi na Fejs
Tweet
Povezani tekstoviMaljen

Nastavak na BeautifulSerbia.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BeautifulSerbia.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BeautifulSerbia.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.