Izvor: Blic, 11.Avg.2020, 14:25

Devizne rezerve NBS na kraju jula veće za 0,8 milijardi evra

Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju jula 13,5 milijardi evra. Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 144 odsto i šest meseci uvoza robe i usluga, što je dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBS: Devizne rezerve 13,5 milijardi evra na kraju jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020

Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju jula 13,5 milijardi evra i niže su za 435,3 miliona evra u odnosu na kraj prethodnog meseca, saopšteno je iz NBS...U odnosu na isti mesec prošle godine, bruto devizne rezerve su povećane za 0,8 milijardi evra, čime je dodatno pojačana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.