Izvor: Blic, 26.Feb.2024, 17:12

Dečak i devojčica koji su u Tiršovoj DOBILI BUBREG OD ŽIVIH DONORA dobro se oporavljaju: "Ovom transplantacijom devojčici je spasen život", rekla je Sanja Radojević Škodrić

Samo deset dana nakon što su u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj uspešno izvršene dve transplantacije bubrega od živih donora, operisanu devojčicu je posetila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Zajedno sa direktorom dr Sinišom Dučićem, lekarima i sestrama koji brinu o operisanim pacijentima podelila je zadovoljstvo što oba transplantirana bubrega za sada dobro funkcionišu kao i što su se živi donori, u oba slučaja roditelji dece, uspešno oporavili i sada su kod svojih kuća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.