Da li je hotelski sef siguran?

Izvor: B92, 27.Dec.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je hotelski sef siguran?

Hoteli nude vam sef u sobi ili na recepciji, zaštitare, kamere... No ipak stvari povremeno nestaju.

Izvor: Jutarnji.hr


Photo: Usien / Wikimedia Commons

Hoteli, posebice kategorije četiri ili pet zvjezdica obično su iznimno sigurni. Nude vam sef u sobi ili na recepciji, zaštitare, kamere... No ipak stvari povremeno nestaju, ponekad i bez da vlasnik ikada sazna da je pokraden.

Ovdje je nekoliko savjeta kako zaštititi svoju imovinu i vrednije stvari:
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ako hotel u sobi ima sef stavite sve svoje dragocjenosti unutra. Međutim, ako je sef elektronički, vlažnom krpom obrišite tipke i pričekajte da se osuše prije no što ukucate svoj tajni broj. Pokušajte to učiniti svaki put kada koristite sef. Nakon što su vrata sefa zatvorena čvrsto pritisnite sve brojeve na sefu (brojeve koji ne čine vaš tajni broj).

Razlog za to je da su određeni hoteli zatekli vlastitio osoblje kako na tipke stavljaju posebno ulje ili prah, koje im uz posebno svjetlo pokaže koji brojevi su bilipritisnuti.

Uzimali su samo 1 ili 2 EUR iz svake sobe. Biste li primjetili? To nije puno, ali u 400 ili 500 soba hotela osoblje može proći prilično dobro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.