Da li biste živeli u kući od stakla? (FOTO)

Izvor: NaDlanu.com, 07.Avg.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste živeli u kući od stakla? (FOTO)

U ovoj providnoj kući, čiji kvadratni metar košta oko 4500 evra, sav nameštaj i pokućstvo su od stakla, osim kreveta. Kuća iz snova ili prikriveni egzibicionizam...?

Iako ima predivan pogled, kuća koju je dizajnirao italijanski arhitekta Karlo Santambrođio nije za vas ukoliko držite do svoje privatnosti i intime, ma koliko da predstavlja pravo umetničko delo.Ova kuća, neki bi rekli "na izvol'te" je bukvalno sva u staklu, uključujući i spoljašnje zidove koji su debljine 7 >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << milimetara. Svaki komad nameštaja, pokućstvo i estetski detalji su izrađeni od veoma kvalitetnog stakla, a samo je dušek krevet napravljen od uobičajenih materijala. Za one koji se pitaju da li je ovakva kuća zamišljena samo kao letnjikovac, informacija da ona ima i poseban sistem grejanja koji omogućava prijatnu temperaturu čak i u najhladnijim zimskim mesecima. "Dejli Mejl" piše da cena jednog kvadratnog metra ove kuće iznosi oko 4.500 evra i da već ima zainteresovanih za kupovinu ovakvih kuća.Arhitekta Karlo Santambrođio je pre nekoliko godina počeo da se bavi izradom staklenog nameštaja, a ova kuća je nastala na zahtev jednog od njegovih klijenata i ističe da mu je cilj bio da ovakvim projektom udahne transparentni oblik u oblikovanju ljudskih života.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.