Izvor: Blic, 13.Jul.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci danas slave Dan državnosti

Crna Gora danas obeležava Dan državnosti u znak sećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao država i na isti datum 1941. kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica na Dan državnosti - Patriotizam po mjeri mladih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2019

Crna Gora obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, ali i na dan narodnog ustanka protiv fašizma 1941. godine. Tim povodom pitali smo mlade u Podgorici što je za njih patriotizam.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Crna Gora obilježava Dan državnosti

Izvor: VOA, 13.Jul.2019

Nizom svečanosti u više gradova Crna Gora je u subotu obilježila Dan državnosti 13. jul, kada je 1878. dobila medjunarodno priznanje na Berlinskom kongresu, a 1941. njeni borci za slobodu pokrenuli narodni ustanak protiv fašističke okupacije. Predsjednik Milo Đukanović, koji je danas svečano...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.