Bez opreme: Paralizovani muškarac se penje na stene

Izvor: B92, 18.Nov.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opreme: Paralizovani muškarac se penje na stene

Muškarac sa invaliditetom iz jugoistočne Kine postao je poznat u svetu zahvaljujući penjanju na kamene stene bez zaštitne opreme.

Pedesetdvogodišnji Huang Sjaobao postao je internet-senzacija kada su objavljene fotografije na kojima se može videti kako se penje po stenama uprkos činjenici da je njegova noga paralizovana još od njegovog ranog detinjstva.

Huang je ovom aktivnošću počeo da se bavi s 12 godina, a slobodno penjanje učio je sa svojim ocem, pripadnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodice koja taj sport već decenijama neguje kao tradicionalnu veštinu.

Huang tokom penjanja sakuplja ptičji izmet koji seljaci koriste kao đubrivo i šalitru koja ima primenu u izradi eksploziva. Ponekad sakuplja i bilje koje se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.