Berlin: Novi zid privlači turiste

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2012, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Novi zid privlači turiste

Predstojeće zimske dane brojni turisti provešće u Berlinu, a kao jedna od novih umetničkih atrakcija ponuđen je neobični kružni zid umetnika Jadegara Asisija koji osim oduševljenja, priziva i bolne uspomene.

Iransko-austrijski umetnik Jadegar Asisi proveo je detinjstvo u Istočnoj Nemačkoj i svojom novom umetničkom instalacijom govori o podeljenoj Nemačkoj u drugoj polovini dvadesetog veka.

Njegova kružna instalacija “Zid” (Die Mauer) svojevrsni je omaž >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Berlinskom zidu i postavljena je na prelazu “Checkpoint Charlie” koji je predstavljao najprometniji prolaz između dve Nemačke, piše BBC.

Njegova instalacija postavljena je krajem septembra, ali se poslednjih meseci beleži veće interesovanje sa dolaskom brojnih turista ne samo iz Nemačke već i iz cele Evrope.

Kružni zid od 360 stepeni visok je petnaest i dugačak šezdeset metara, a prekriven je brojnim fotografijama koje svedoče o životu u podeljenoj Nemačkoj.

Karte za ulazak među zidine mogu se kupiti po ceni od pet evra za decu, odnosno 10 evra za odrasle.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.