Izvor: Blic, 07.Jul.2023, 10:31

Beograđanka dala 1.000 kapare, i ostala i bez para i bez auta! Tvrdi da je prevarena, druga strana se poziva na zakon. Ko je u pravu?

Kako bi kupila automobil, jedna Beograđanka uplatila je prodavcu kaparu od 120.000 dinara i pokrenula proceduru za auto-kredit. Kako joj se uslovi koje joj je banka ponudila nisu svideli, odustala je od kupovine i samim tim ostala i bez kapare. Evo u kojim slučajevima se kapara vraća kupcu, a u kojima je prodavac zadržava.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BEOGRAĐANKA DALA 120.000 KAPARE, A KUPOVINA PROPALA: Tvrdi da je obmanuta, a evo šta o ovakvom slučaju kaže zakon

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023

U slučaju ispunjenja ugovora, kapara se mora vratiti ili uračunati u ispunjenje obaveze...Kako bi kupila automobil, jedna Beograđanka uplatila je prodavcu kaparu od 120.000 dinara i pokrenula proceduru za auto-kredit. Kako joj se uslovi koje joj je banka ponudila nisu svideli, odustala je od kupovine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.