Izvor: Blic, 17.Jul.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd 25. jula dobija novi STATUT GRADA koji će doneti velike PROMENE

Gradsko veće Skupštine grada Beograda usvojilo je danas predlog Odluke o izmeni Statuta Grada Beograda, a zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik Komisije za izmenu Statuta Goran Vesić kaže da se izmenama ispravljaju greške iz 2007. i 2011. kada je Beograd potpuno nepotrebno centralizovan.Kako je saopštio Sekretarijat za informisanje, odluka o promeni Statuta upućena je na saglasnost Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a potom će, najverovatnije 25. jula, odbornici Skupštine grada glasati o novom Statutu grada Beograda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Izmene Statuta Grada za veća ovlašćenja opština

Izvor: RTV Pink, 17.Jul.2019

Gradsko veće Skupštine grada Beograda usvojilo je danas predlog Odluke o izmeni Statuta Grada Beograda, a zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik Komisije za izmenu Statuta Goran Vesić kaže da se izmenama ispravljaju greške iz 2007. i 2011. godine kada je Beograd potpuno nepotrebno centralizovan.

Nastavak na RTV Pink...

Usvojen predlog Odluke o izmeni Statuta Grada

Izvor: Večernje novosti, 17.Jul.2019

Goran Vesić kaže da se izmenama ispravljaju greške iz 2007. i 2011. godine kada je Beograd potpuno nepotrebno centralizovan Gradsko veće Skupštine grada Beograda usvojilo je danas predlog Odluke o izmeni Statuta Grada Beograda, a zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.