Izvor: Blic, 16.Apr.2023, 10:57

Bavarska ne da nuklearke! Nemačka pokrajina traži od Vlade da ne sprovode zabranu

Nemačka pokrajina Bavarska želi da nastavi da koristi nuklearke pod svojom lokalnom nadležnošću, izjavio je pokrajinski premijer Markus Zeder. Bavarska, u kojoj su locirani mnogi od najuspešnijih nemačkih izvoznika, želi da nemačka federalna vlada izmeni zakon o napuštanju nuklearne energije, kako bi se dozvolilo da nuklearke rade pod pokrajinskom nadležnošću, navodi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kraj nakon 60 godina – ali ne žele svi da stave tačku

Izvor: B92, 16.Apr.2023

Bavarska želi da nastavi da koristi nuklearne elektrane i da preuzme odgovornost za njih, rekao je bavarski premijer Markus Soeder...To bi moglo da dovede do povratka nuklearne energije, koju je Nemačka prestala da upotrebljava u subotu, prenosi Feniks magazin...Bavarska, koja je dom mnogim uspešnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.