Izvor: Blic, 01.Dec.2023, 00:22

BRAĆA TUŽILA SESTRU JER NIJE HTELA DA SE ODREKNE SVOG DELA IMOVINE Proces u Čačku trajao 30 godina: Oni nisu dočekali presudu, ali ona jeste

Najpoznatiji slučaj iz Čačka je onaj kada su 1994. godine braća tužila sestru jer nije želela da se odrekne svog dela imovine koji joj zakonski pripada. Slučaj je zvanično završen tek ove godine, a braća su u međuvremenu umrla. Jedan od pokazatelja neravnopravnosti polova na Balkanu je praksa da se sestre odriču imovine u korist braće.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Braća tužila sestru jer nije htjela da se odrekne imovine

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2023

ČAČAK - Jedan od pokazatelja neravnopravnosti polova na Balkanu je praksa da se sestre odriču imovine u korist braće. Zvuči arhaično, ali ovakve situacije se i dan-danas dešavaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.